Een super leuke Domino spelvariant

Ben je op zoek naar een super leuke variant van het klassieke dominospel? Hier leggen we een simpele, maar super leuke variant uit. Het doel is om zoveel mogelijk dominostenen om te laten vallen in een keer. Misschien heb je deze Domino spelvariant eerder gedaan, of eerder gezien. Want in Nederland was deze variant jaren lang een jaarlijks terugkerend evenement wat in heel veel landen werd uitgezonden, het zogeheten Domino Day. Op 27 december 1986 werd voor het eerste geprobeerd in Nederland zoveel mogelijk dominostenen om te laten vallen voor een record. 30 studenten van verschillende plekken in Nederland probeerden toen om 1.250.000 dominostenen in een poging om te laten vallen. De studenten slaagden erin om met een poging 755.000 stenen om te laten vallen en dit kwam vervolgens in het  Guinness Book of Records.

Het is dus de bedoeling bij deze Domino spelvariant om zoveel mogelijk dominostenen rechtopstaand achter elkaar te zetten. Dit kan in een rij, een patroon of hoe je het ook wilt doen. Vervolgens is het de bedoeling om alle stenen om te laten vallen door alleen de eerste steen om te tikken.

Je kunt deze Domino spelvariant natuurlijk ook met meerdere mensen spelen, door samen iets groots te ‘bouwen’ of door bijvoorbeeld tegen elkaar te spelen. Als je het tegen elkaar wilt spelen kun je beide een parcours opzetten met even veel dominostenen, aftellen en ze vervolgens tegelijk om tikken. Zo hebben de dominostenen een ‘wedstrijdje’ met elkaar en gaat het erom wie als eerste zijn of haar stenen om heeft bij deze Domino spelvariant.

Met deze leuke Domino spelvariant zijn de mogelijkheden voor een spelletje natuurlijk eindeloos en kun je er gemakkelijk een hele middag/avond mee vullen.