Dubbelspel

Curacao, dubbelspel, eiland, Dubbelspel is een roman van Frank Martinus Arion geschreven in 1973. De roman beschrijft een dominospel zondagmiddag op Curaçao. “Domino is een gevaarlijk spel: Het is aan een dominotoernooi te danken dat de Hollanders in 1625 het onneembaar geachte fort ‘El Moro’ op Puerto Rico op de Spanjaarden wisten te veroveren”. Het gevaarlijk spel in het boek is dat twee van de vier spelers vreemd gaan met de partners van andere spelers. Het boek leest als een spannend verhaal en heeft een diepere laag die klassenverschillen in de Antilliaanse maatschappij beschrijft.

In 2006 werden er 700.000 exemplaren gedrukt die bij bibliotheken aan leden gratis werden uitgedeeld als speerpunt van de campagne Nederland leest. Ook werd een gebonden editie tegen gereduceerd tarief in de boekhandel aangeboden. In 1973 was het boek meteen een groot succes. Arion kreeg er destijds de Van der Hoogtprijs voor.

Dubbelspel

Is een term uit het domino. Bij dubbelspel wint de speler doordat zijn of haar steen aan beide zijden van het spel kan aansluiten. Klik hier voor meer informatie over de speluitleg van een potje domino.

Dubbelspel

is een term uit het tennis. Vier spelers, slaan een kleine bal met een racket over een net. Bij een wedstrijd moet de bal binnen de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen met als doel het de tegenstander onmogelijk te maken de bal terug te slaan over het net en binnen het eigen speelveld. Hieronder staan de vier toptennissers uit de zogenoemde “gouden generatie”, Richard Krajicek, Jan Siemerink, Jacco Eltingh en Paul Haarhuis. Zij zijn benoemd door de KNLTB tot ambassadeur van het Nederlandse tennis.